Sokkelin tiivistykset

Käytämme sokkelin tiivistykseen eri menetelmiä kohteesta riippuen:

Sokkelin ja asfaltin rajan tiivistämisellä estetään veden ja lian pääsy saumaan. Mikäli sokkelia ei ole tiivistetty, alkaa se kerätä likaa ja kasvillisuutta. Kasvillisuuden ja mullan avartaessa asfaltin ja sokkelin rajaa, pääsee vesi lopulta kulkemaan asfaltin alle ja sokkelin rakenteisiin. Vesi kuluttaa asfaltin pohjarakenteita pois ja aiheuttaa asfaltin vaurioitumisen.

Ennen tiivistyksen aloittamista sokkelin ja asfaltin välinen rako puhdistetaan mullasta, ruohosta ja muusta liasta. Tämän jälkeen puhtaan sokkelin ja asfaltin välinen sauma juotetaan joko kumibitumilla tai kolmiolistalla kiinni. Valmis sauma on siisti ja asfaltti saa lisää elinikää.

Tiivistykset

Sokkelin ja asfaltin rajan tiivistäminen kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta asfaltti saa lisää elinikää. Jos sokkelia ei tiivistetä, alkavat lika ja kasvillisuus laajentamaan asfaltin ja sokkelin rajaa. Kun vesi pääsee tällaisesta raosta sokkelin rakenteisiin ja asfaltin alle huuhtomaan pohjarakenteita pois, alkaa asfaltti vaurioitua.

Oheisissa kuvissa asiakkaille tehtyjä tiivistystöitä.

Asfalttimassan käyttö

Asfaltti-
massan käyttö

Isommat raot täytetään asfalttimassalla. Katso videolta esimerkki siitä, miten siistiä jälkeä saadaan korjaamalla iso sokkelirako asfalttimassalla. 

 

Yhteystiedot

Vääkilänkaari 9, 03400 Vihti

Y-tunnus 1762082-0

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä