Asfalttikorjaukset kuuma-asfaltilla

Kuuma-asfalttikorjaus, miten se oikein tehdään?

Kuka tulisi korjaamaan meidän pihan muutaman neliön asfalttivaurion?

Tulisikohan lähistölle joku asfalttiyritys tekemään isompaa kohdetta ja voisin käydä pyytämässä, että tulisivat samalla tekemään meidän pihan asfalttivaurion?

Mitähän se oikein maksaa?

En kyllä haluaisi, että tuossa montussa käy joku onnettomuus, auto rikkoontuu tai vielä pahempaa, että joku kaatuu ja loukkaa itsensä.

Tätä on jo monta vuotta mietitty, nyt tämä asfaltti pitää korjata.

asfaltti monttu

Tämän tyyppisiä kertomuksia olen kuullut, kun olen käynyt asiakkaan pyynnöstä arvioimassa ja miettimässä asfalttikorjauksia.

Teen aina kohteistani kirjallisen tarjouksen missä käydään läpi korjaukset ja tarkka hinta asfalttikorjaukselle.

Monesti asiakkaalla on haasteena saada asfaltin korjaajat paikalle näihin pieniin vaurioihin, todella pienet vauriot kannattaakin ehkä paikata nopeasti vaikka kylmämassalla.

Kylmäasfalttia saa esimerkiksi rautakaupasta tai vaikka minulta. Toki käyn myös tarvittaessa asentamassa  kylmäasfalttipaikkauksenkin, olen paikannut tällä menetelmällä jo vuosia ja siinäkin on omat systeemit, että paikka saadaan kestäväksi.

Kuuma-asfalttikorjaukset

Nyt olen kuitenkin panostanut aidolla kuuma-asfaltilla korjaamiseen ja paikkaamiseen, hankkinut yritykselleni kalustoa, jolla saan kuljetettua kuuma-asfalttia korjauspaikalle.

Kuljetus tapahtuu pienkuorma-autolla ja siinä olevalla asfalttiastialla. Asfalttipadassa on lämmöneristys ja siinä on myös lämmitysjärjestelmä ja näin asfaltti pysyy lämpimänä koko kuljetuksen ja asennuksen ajan.

Yleensä paikkaus tai asfaltinkorjaus aloitetaan kohteen merkitsemisellä ja leikkaamisella asfalttisahalla.

Vanhat asfaltit tarvittaessa pilkotaan pienimmiksi paloiksi ja asfalttipalvelun asfaltin korjaukseen kuuluu aina myös vanhojen asfalttien pois vienti, ne kierrätetään asianmukaisesti viemällä asfalttiasemalle kierrätykseen.

Pohjatöihin liittyy myös, että vanha kantamaton (irtokiviaines) kerros poistetaan, laitetaan korjattavalle alueelle ennen asfalttia tasausmurske, joka tiivistetään maantiivistäjällä eli täryllä.

Kun pohjatyöt on tehty, voidaan asentaa uusi kuuma-asfaltti, joka levitään ja tiivistetään, reunat liimataan tiiviiksi.

Kuuma-asfaltilla tehty korjaus kestää vuosikausia ja piha on jälleen turvallinen. Samoin se estää vesien menemisen asfaltin alle ja näin ollen säästää tulevia asfalttikorjauksia.

valmis asfaltti korjaus